Kıymetli Ziyâretçilerimiz,

Gülberenk, 2019 – 2020 hizmet sezonunu, Mangala Köfte adlı programla açtı.

Hakka riâyet konusunun işlendiği programda, insanların, hayvanların ve bitkilerin, üzerimizdeki haklarından ve haksızlık etmenin ne kadar yanlış olduğundan bahsedildi.

Meğer mangal yaparken ne kadar çok hak yükleniyormuşuz. Farkında olmadan, pişirdiğimiz etin mis gibi kokusunu duyan, bizim yüzümüzden canı et çeken; fakat tanımadığımız, bilmediğimiz için ikrâm edemediğimiz nice insanın hakkını, nasıl da yiyormuşuz. Sadece insanlar mı? Kokuyu alarak gelen kedinin, köpeğin hakkı da cabası. Üstelik mangal yapmak için ateş yakınca, otlar ve karıncalar da inciniyormuş.

Bencillik çok kötü bir vasıfmış. Bencil insanlar, yalnızca kendi haklarını düşünür, başkalarının hakkına saygı duymazlarmış.

Programa söylenen Gülberenk Şarkısı’nda şöyle diyordu: Nefisler için keyifler için harcarken kolay, yetimler için, fakirler için harcarken mi zor? Semt pazarında AVM’de harcarken kolay, hayır pazarında Allah için harcarken mi zor? Neden zor? Neden zor? Bu suâli kendine sor! Sor ki düşünesin. Sor ki öğrenesin. Sor ki hissedesin tevbe edesin, düzelesin.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellem buyurmuşlar: Bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız. İnsan, mes’ûliyetini bildiği kadar dertli olurmuş. En mutlular câhillermiş. Bunu anlayanlar, ne yazık ki pek azmış.

Ağaca, toprağa, kuşa, taşa, gökyüzüne, denize saygılı olmamız, tanısak da tanımasak da bütün insanların hakkını gözetmemiz gerekirmiş. Müslüman, hak yemezmiş. Gülberenk Çocukları, hayırlı misâl olur ve dünyayı huzurlu bir yer hâline getirmek için uğraşırmış.

İşte tüm bunları öğrenince hepimiz, daha duyarlı, daha faydalı olmaya karar verdik. Kibar, lâtif, duygulu, çalışkan, uyumlu, görgülü, hayırlı insanlar olmaya azmettik.

Şu haberi duyunca da hep berâber çok sevindik: Gülberenk Eğitici Çocuk Programları, İzmir, Zonguldak ve Adana’dan sonra, Kütahya’da da sahne almaya başlayacakmış. 🙂

Duâlarla, güzel kararlarla, sevinçle ve şuurla döndük evlerimize. Ekim ayında, Bulutta Yağmur programında buluşmak dileğiyle… 😉



40 Yorum

  1. Nursenâ Çilkaya dedi ki:

    Gülberenk programını çok sevdim, ilk defâ katıldım. Arkadaşım sâyesinde çıktım ve Neslihan ablayla çıkmak çok güzel bir duyguydu. İnşallah isteyen herkes çıkar.TEŞEKKÜRLER GÜLBERENK ❤️

  2. Zeynep Elif Küsdül dedi ki:

    Programınız çok güzeldi.

  3. Misâfir dedi ki:

    Çok kötüydü, ses çok az geliyordu, beğenmedim. Bir daha da gelmeyeceğim, şarkılar güzeldi.

  4. Misâfir dedi ki:

    Güzeldi, şarkılar da çok muhteşem.

  5. Misâfir dedi ki:

    Ben ilk defâ sahneye çıktım, içim titredi. Tek birşey söylüyorum : muhteşem!

  6. Misâfir dedi ki:

    22 yaşında olmama rağmen bugünkü programda çok şey öğrendim. Herkesin emeğine sağlık. Allah râzı olsun. Allah yolunuzu açık etsin. Karınca içimi yaktı.?

  7. Hâcer Oğuz dedi ki:

    Öncelikle emeğinizi kutlarım. Ritim seven birisi olarak programı şarkılarla renklendirmeniz çok hoşuma gidiyor. Uzun süre dilimde dolanıyor şarkılar. Kul hakkına farkındalık oluşturma adına başarılı bir programdı. Eski kelimeleri kullanmanız çok güzel ve önemli. Ancak, o kelimenin önce bilinen hâlini sonra az kullanılan hâlini kullanmanız daha iyi olur diye düşünüyorum nâcizâne. Teşekkürler..

  8. Misâfir dedi ki:

    Program çok güzeldi, ablaların hepsi çok başarılıydı. Programların bir an önce Bandırma’da da başlamasını istiyoruz. Veee her ilde de hayırla çoğalmasını Rabbimiz nasîp etsin.❤️ ?

  9. Misâfir dedi ki:

    Ben sizin gösterilerinizi çok beğendim, her yerini beğendim. ❤️

  10. Zübeyde Özer dedi ki:

    Günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş “göz hakkı, kul hakkı” kavramlarını evlâtlarımıza anlatmamıza yardımcı olduğunuz için müteşekkîrim. Allah gücünüze güç katsın. Âmin.

Yorum Yap