Sevgili Arkadaşlar!

Gülberenk Eğitici Çocuk Programları, birbirinden güzel ve özel bölümlerle devam ediyor. Mayıs programımızda hep bir ağızdan: “Kalem yazar, kâğıt dolar!” dedik. 🙂

Meğer her birimizin sağında ve solunda birer yazıcı melek varmış. Bu meleklere Kirâmen Kâtibîn denirmiş. Sağdaki melek sevaplarımızı, soldaki melek de günahlarımızı kaydedermiş. Aslında bu melekler, büyüyüp abla ve ağabey olunca amel defterlerimizi yazmaya başlarmış; fakat küçük çocuklar da iki sebeple, davranışlarına dikkat etmeliymiş:

Bir: Günah olan işlere alışmamak için. Çünkü insan bir yanlışı yapmaya alışırsa, büyüdüğünde ondan vazgeçmesi çok zor olurmuş.

İkiiiii: Sevap olan işlere alışmak için. Çünkü insan, bir hayra alışırsa, büyüdüğünde rahatça devam ettirecek gücü bulurmuş.

Ağabey dedi ki: Zikir, duâ, sadaka, namaz! İşte bunları yapan yolda kalmaz. Çek eûzu besmeleyi için açılır. Yanındaki şeytanlar uzağa kaçışır!

Üstelik defterlerimizin hayırla dolması, kalemlerimizin güzellikler yazabilmesi için, her an gayret etmeli ve Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa sallalâhu aleyhi ve sellemin yolundan gitmeliymişiz. Rabbimize kul olmalı, sığınmalıymışız. Aşkla, şevkle, ihlâs ile…  Zikir ile secde ile… Teslimiyyetle, taatle ilerlemeliymişiz.

Gülberenk; Samsun, Konya, Ankara, Biga, Gönen, İzmir, Ürgüp, Nevşehir ve Zonguldak’tan programa katılan ablalarla yine çok renkliydi. Tasarım yarışmasına katılan arkadaşlarımız, birbirinden güzel eserlerle yarıştı. Anlayacağınız Gülberenk yine çok hoştu! Haziran’da buluşmak umûduyla evlerimize dönerken, hepimizin gönlü şunu tekrarlıyordu:

“Sağımda bir tane, solumda bir tane, ne yapsam yazıyorlar tane tane! Ayağımı denk almalıyım. Aklıma her geleni yapmamalıyım. Nefsime kul köle olmamalıyım. Gülden renge, Peygamberden ümmete giden nurlu yolu bulmalıyım!  🙂

DSC_0070

DSC_0086

DSC_0125

DSC_0146

DSC_0252

DSC_0292

IMG_20170507_141749

thumbnail_P_20170505_110950

thumbnail_P_20170505_111006



34 Yorum

  1. Muhammed Sıddık ÖZLÜK dedi ki:

    On yaşındayım. Program çok güzeldi. Allah râzı olsun.

  2. Şevval PEHLİVAN dedi ki:

    On iki yaşındayım. Gülberenk çok eğlenceli ve komik bir program. Her ay birbirinden güzel. İnsanları güldürmek bence güzel bir şey.

  3. Emine ELİK dedi ki:

    On yaşındayım. Çok güzeldi, çok beğendim. Bu programı izlediğim için çok mutluyum. Bizler çocuk ümmetiz soy adımız GÜLBERENK!

  4. Zeynep AVŞAR dedi ki:

    On yaşındayım. Gülberenk’i seve seve izliyorum. Ben de büyüyünce Neslihan hocam gibi olmak istiyorum. Yedi yıldır beğenerek izliyorum.

Yorum Yap