Kıymetli Ziyâretçilerimiz,

Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği olarak ilim, tefekkür ve hikmet deryâlarından nasiplendiğimiz Satırdan Sadıra Dersler’e, internet ortamında devâm ediyoruz.

Seher vaktinin huşû esintileriyle dolu havasında bir araya geldiğimiz buluşmamızı bu hafta, suâl cevap fasılları üzerinden gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın gönüllerinde soru işâreti bırakan mes’elelerden ve ibret yüklü tavsiyelerden bâzılarını sizlerle paylaşacağız:

?Oğlum: “Anneciğim, mâdem Allâh’ımız çok büyük, bizim küçücük kalbimize nasıl sığabiliyor?” diye sordu. Ona ne demeliyim?
?Telefon küçüktür; fakat içine mağazalar, uygulamalar, oyunlar, haberler… Daha neler neler sığar. Minicik bir flash bellek, sayılamayacak kadar çok ansiklopedik bilgiyi bünyesinde barındırır. Kalbimiz küçük bir organdır; lâkin birbirinden farklı nice duyguyu kendisinde saklayabilir. Allâh’ın azâmeti, beş duyumuzla idrâk edebileceğimiz maddî bir büyüklük değildir. Bir kap, devâsâ okyanustan ancak kendi hacmi kadar su alabilir. Bunun gibi Rabb’imiz de kullarının kalbine, îmanları nispetinde sığar.

?Bir evlât, anne babasına karşı nasıl vefâlı olabilir?
?Hayatta iseler maddî mânevî ihtiyaçlarını karşılamalı, ruhâniyetlerine duâlarla kuvvet katmalıdır. Vefât etmiş iseler sadakaları olmalı, sevdiklerini ve yakınlarını kollamalı, ruhlarına Fâtihâlar bağışlamalıdır.

?İnsanın özüne saygılı olması, ne ile mümkündür?
?Öze saygı, özün sâhibine ihtirâm ile mümkündür. Allâh’ın takdîrinden râzı olmak, kıskançlık yapmamak, lâyığına muhabbet etmek ve yalnızca başkalarını değil; kendi nefsini de hesâba çekebilmek gibi husûsiyetleri taşıyan insanlar, özlerine hürmet göstermiştir, diyebiliriz.

?Disiplin nedir?
?Disiplin; yapılması gerekeni yapmak noktasında kararlı, devamlı ve gayretli olmak, nefsi hizâya sokmak ve ona kumanda etmek demektir.

İşte böyle, bir dersimizi daha muhabbet, huzur ve sükûnet içinde tamamladık. Haftaya aynı günde ve saatte tekrar buluşmak temennîsi ile ayrılmadık, müspet enerji yüklenmiş rûhumuzla ve bedenimizle, işlerimizin başına geçtik.

Eğer sizler de yetişkinler ve çocuklar için tertiplediğimiz birbirinden faydalı ve değerli programlarımızdan istifâde etmek isterseniz, Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği’ne üye olabilir, detaylı bilgi ve kayıt için www.gulberenk.com’daki “Üyelik ve Tüzük” menüsünü inceleyebilirsiniz.

Merve Doğancı
04.06.2021
Balıkesir



Yorum Yap