Kıymetli Ziyâretçilerimiz,

Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği tarafından hazırlanmakta olan Gülberenk Eğitici Çocuk Programları, 2020 – 2021 hizmet sezonunun ilk programını, Telegram / Gülberenk Çocukları’nın Grubu’nda gerçekleştirdi. Dünyanın farklı yerlerinden, iki bin dört yüz üyenin takip ettiği Yüzde Maske adlı bu ilk program, katılımcılar tarafından faydalı, başarılı ve tekrar tekrar dinlenmeye değer bulundu. 🙂

İlk günden bu yana hiç eksilmeyen bir heyecanla sürdürdüğümüz programların bu bölümünde, kendimizi maddî ve mânevî şerlerden korumamız gerektiğini hatırladık.

Salgın sebebiyle, her birimizin maske takmak zorunda kaldığı ve temizliğe daha da îtinâ gösterdiği şu günlerde, “Peki ya mânevî virüsler?”diye sorduk. Acaba kalbimize ve beynimize de koruyucu maskeler takıyor muyuz? Yanlış fikirlere, zararlı duygulara, çirkin ve faydasız söz ve görüntülere, yalana, hasede, cimriliğe, nankörlüğe karşı, mânevî dünyâmızı koruyabiliyor muyuz?

Ölmekten korkarak maddî tedbirler aldığımız gibi, kalbimizin ve vicdânımızın hastalanıp ölmesinden korkarak, mânevî tedbirler de alıyor muyuz?

Hep birlikte bunları sorgularken öğrendik ki namaz, fahşâdan ve münkerden muhâfaza eden çok kuvvetli bir maske gibiymiş. Oruç, zekât, sadaka, tesettür ve diğer birçok ibâdet de bizi kötülüklerden korumak içinmiş. Zâten Yüceler yücesi Rabb’imiz bizi çok iyi tanıdığı için, faydalı olan her şeyi emrederek zararlı olan her şeyi de yasaklayarak bize rahmet etmiş. Bu sebeple, O’nun emir ve yasaklarına uyarak yaşayanlar, madden ve mânen muhâfaza olunur, O’na inanmayan ve nefsine tâbî olarak yaşayan kimseler ise ne dünyâda ne de âhirette huzur bulurmuş.

Gülberenk Çocukları tedbir alır sonra da Allah’a tevekkül edermiş. Dışarı çıkarken evin kapısını kilitlemek, soğuk havalarda kalın giyinmek, sağlıklı ve helâl gıdâlarla beslenmek, temiz ve zararsız maddelerle temizlik yapmak, bunlardan bâzıları imiş.

İnsan, yüzünü virüslere karşı maskelediği gibi, suyunu, cüzdanını, tenceresini, odasını, telefonunu da zararlı ve çirkin olan her şeye karşı maskelemeliymiş. Haramlardan ve haramlara götüren sebeplerden uzak durmak gerekliymiş. Gülberenk Çocukları akıllı ve iyi huylu olur, nasihatleri dinler ve musîbetleri dâvet etmezmiş. Bir musîbet, yâni beklenmedik bir kötülük geldiğinde ise ondan ders ve ibret alarak hatâlarını düzeltirmiş. Ruh ve beden sağlığı ayrılmaz bir bütün gibiymiş. Her ikisini de güzelce korumak lâzım gelirmiş.

Gülberenk Eğitici Çocuk Programları ve Gülberenk Şarkıları da çocukları mânevî zararlardan korumaya çalışan birer maske gibiymiş 🙂

Anlayacağınız, bu program hepimiz için hârika bir tefekkür fırsatı oldu! Rabb’imizin bize verdiği sıhhati korumaya azmettik. Hafta için her akşam Uykudan Önce programlarında buluşmak üzereeee, hayır hayıııır, ayrılmadık, gönüllerimiz bir, özümüze çekildik. 🙂

Siz de bu birbirinden güzel programlardan istifâde etmek isterseniz, 0542 808 82 58 numaralı telefondan kayıt yaptırabilirsiniz.

 



4 Yorum

  1. Elif Ercan dedi ki:

    Sevinçle, merakla bekledik ve yine hârika bir programdı. Maske sadece maske değil ki. Bakabilen için nice hikmetler varmış.

  2. Sevil Fırat dedi ki:

    Her zamanki gibi muhteşem bir program oldu.?Dolu dolu, çok öğretici ve düşündürücü bir programdı.Çoook ders aldık.Viruse bakış açımız değişti.?? Emeği geçen herkesten Rabb’im râzı olsun inşallah.?

  3. Zinnure YANDI dedi ki:

    Çok güzel bir programdı Allah râzı olsunn? Mevzûları zâhiren ve batînen işleyerek düşünmediğimiz noktalara değiniyorsunuz. Telefonu maskelemek,cüzdanı maskelemek.. Allah doğruyu yaşamayı cümlemize nasip eylesin, gayretimizi artırsın iyiki varsınız.?

  4. Emine Akyasan dedi ki:

    Gülberenk Eğitici Çocuk Programlarını sahnedeyken de Telegram’dayken de çoook severek, dikkatle seyrediyoruz.
    Bu senenin ilk programı, güncel durumumuzun (virüs) hikmet tarafını tefekkür ettirdi. Hakîkaten hangi virüsten daha çok korkuyoruz, diye düşündürdü… Görseller, etiketler renk kattı. Emeği geçen herkesten Allah râzı olsun.
    Gülberenk; şer virüsüne karşı bizi koruyan güvenli bir maske gibi…⚘?

Yorum Yap