Kıymetli Ziyâretçilerimiz,

Bu akşam Uykudan Önce’de vakitli olmaktan; ânın, dakikanın, günün, haftanın, yılın kıymetini bilmekten ve sâniyeleri bile küçümsememek gerektiğinden bahsettik.

Çünkü bir çok şey, bir anda olurmuş. Bâzen bir iyilik, bâzen de bir yıkım, bâzen de faydalı keşifler bir anda zuhûr edermiş. Ânının kıymetini bilenler, ömrünü de hayırlı ve faydalı işlerle geçirirlermiş. Vaktin kıymetini bilmeyenler ise, şu zaman yaparım, bu zaman yaparım der, durur, oyalanmakla ömür tüketirlermiş.

“Beş on dakîka geç kalınca ne olacak ki!” deyip umursamamak, çok yanlış bir şeymiş. Tâviz tâvizi getirir ve insan boş vermeye alışıverirmiş.

Söz verdiği vakitte gitmemek, derse, programa veya dost meclisine katılırken vakti gözetmemek bize yakışmazmış. Beklemek zor, bekletmekse çok yanlışmış. Herkesin kendine göre işi olurmuş ve bekleten, bekleyenin hakkına girermiş. Bu dünyaya kimse bizi beklemek için gelmemiş. Herkesin farklı  vazîfeleri varmış. İnsanları sıkıntıya düşürmemek, güvenilir biri olmak ve sözümüzü tutmak, inancımızın gereğiymiş.

Allah bizlere vakitli olmayı emretmiş. Namazın farzlarından biri, “Vakit” miş. Bir şey namazda farz kılınmışsa, hayâtın her sahasında da ona dikkat etmek gerekliymiş. Zaten namaz, güzel ahlâka kavuşmamız ve doğru alışkanlıklar edinmemiz içinmiş. Eğer kıldığımız namaz bizi vakte riâyet eden, haksızlıklara karşı gelen, okuyan, anlayan, duâ eden, temiz, düzenli, kararlı ve cesur biri yapmıyorsa, o kıldığımız da iyi bir namaz değilmiş. Namazın maksadı kişinin hâlini, tavrını güzelleştirmekmiş. Hem namaz kılıp hem de vakte riâyet etmiyorsak namazımızı şuurlu kıldığımız söylenemezmiş.

İnsan, elbette bâzen elinde olmayan sebeplerle söz verdiği yere gitmekte gecikebilirmiş. Mühim olan böyle zamanlarda hatâsını kabûl edebilmek ve gereğini edeple yerine getirmekmiş. Geciktiği yerdeki insanların huzûrunu kaçırmak, saygısızlık yapmak, haklıymış gibi üste çıkmak doğru bir davranış değilmiş. İyi insanlar hatâlarını kabûl edip mahcûp olabilenlermiş.

Rabb’imizin hediyesi olan vakit, çok kıymetliymiş. Onu ziyân etmemeli, en faydalı işlerle değerlendirmeliymişiz. Eğer onu boş işlerle ziyân edersek, ruhumuz gelişemezmiş.

Hep birlikte Vakit Marşı’nı dinledik ve büyük bir coşkuyla dedik ki: “Vakit nakittir. Mü’min dakiktir. İki günü eşit olmak eksikliktir…!”

Gülberenk Çocukları olarak, vakte riâyete dikkat eden, medenî, şuurlu ve saygılı insanlar olmaya karar verdik. Anlayacağınız program yine çok faydalı oldu. Duâlarla vedâlaştık. Gülümseyen saat resimleri yapmak üzere, hayır hayır, ayrılmadık, boya kalemlerimizin ve defterlerimizin yanına vardık. 🙂

Eğer sizler de bu güzel programdan istifâde etmek isterseniz, ücretsiz kayıt ve bilgi için hemen 0542 808 82 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 🙂



10 Yorum

  1. Ahmet Emin Mustan dedi ki:

    Canım Arkadaşım, anneme diyorum ki “Anneciğim, Uykudan Önce hiç bitmesin! Biterse ben ne yapacağımm o zaman? “

  2. Hatice Kübrâ TOPÇU dedi ki:

    Çocuk olmasam da bu programlarda içimdeki çocuğu hissediyorum. Programlar kesin çok faydalı…

  3. Zinnure YANDI dedi ki:

    Vakte riâyeti, kâidelerini asla çiğnemeyerek bize öğreten Gülberenk’e şükranla… Hep var olsun inşallah.. 🙂

  4. Ayşe Melek Satman dedi ki:

    Vakit farzmış… Her işi vaktinde yapmak lazımmış. Bundan sonra geç kalırsam namaza, söz verdiğim bir yere, sınıfa daha çok utanırım. Çünkü mahcup olanlar iyilermiş.

  5. Elif Ercan dedi ki:

    Teşekkür ederiz . Vakitli olmak bu zamanda unutulan çok önemli bir husus. Allah râzı olsun.

  6. Aysezeynep Basoğlu dedi ki:

    Çok güzeldi. Ben hep cevap veriyorum size, beni duyuyorsunuz değil mi?
    Gülberenk şarkılarını portakalla berâber söylüyorum…

  7. Işın Karasulu dedi ki:

    Vakit nakittir, mümin dakiktir. İki günü eşit olmak eksikliktir.?

  8. Emine Akyasan dedi ki:

    Güzel dinimizin her ibâdeti dahi bir vakte dayalıdır. 5 vakit namaz, hac, kurban, zekât… Her birinin belirli bir vakti var. Hâl böyle iken, müslümanların vakte riâyet etmesi keyfiyetten çıkmaktadır, zarûridir.
    Günümüzün mühim meselelerinden biri olan vakte riâyet mevzûsuna değinmeniz çok güzel oldu. Rabbim vaktini hayırlı işlerde kullananlardan eylesin her birimizi…

  9. Yusuf Kaya dedi ki:

    Gülberek Hocam, anneme her gün diyorum ki “O nereden biliyer benim yaptıklarımı, yapmadıklarımı?”Ne söyleseniz, aynı ben, dyorum. Annem dedi ki” Allah Gülberenk’e söyletiyor. Bundan sonra vakitli olmaya gayret edeceğim inşallah, teşekkür ederim.

  10. Arzu Demir dedi ki:

    Çocuklarımız sabırla bekliyorlar programı ve anlatılanlar oyunla olduğu için akıllarında, kalplerinde kalıyorlar ALLAH râzı olsun. ??☺️?

Yorum Yap