Kıymetli Ziyâretçilerimiz,

Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği’nin hazırlamakta olduğu Eğitici Çocuk Programları, internet ortamında tüm heyecânı ile devâm ediyor! Mayıs ayı programımızın başlığı, “Kafeste Kuş” idi. Hep birlikte, “Tutsak olduğun kafeslerden kurtul!” dedik.

Meğer her canlı, hür olmak ve kendi tabii ortamında yaşamak istermiş. Balıklar denizde, kuşlar gökyüzünde mutluymuş. İnsanların da evlerinde, yaşadıkları köy ve şehirlerde huzurlu olması beklenirmiş; fakat nedense her zaman böyle olmuyormuş. Çünkü içinde hapsoldukları, görünen ya da görünmeyen kafesler buna engel oluyormuş.

Görünen kafes, metal ya da demir çubukların aralıklı olarak ve farklı boyutlarda dizilmesiyle oluşan, genellikle kuşları ve vahşî hayvanları bir yerden bir yere sevk ederken geçici olarak kullanılan bölmeymiş. Görünmeyen kafes ise insanı esîr eden vesvese, endişe, ümitsizlik, şükürsüzlük, üşengeçlik, tembellik, câhillik, korkaklık, kıskançlık ve hırs gibi durumların hepsiymiş.

Vesvese kafesini duâlarla, endişe kafesini tedbir ve tevekkülle, ümitsizlik kafesini inançla, şükürsüzlük kafesini nîmetlere bakmakla, üşengeçlik kafesini ihtiyaçlarımızın farkına varmakla bertarâf edebilirmişiz. Tembellik kafesini çalışmakla, câhillik kafesini doğru kaynakları okuyup araştırmakla, korkaklık kafesini cesur kimselere yaklaşmakla, kıskançlık kafesini Allâh’ın taksîminden râzı olmakla, hırs kafesini de kanaatle kırabilirmişiz.

İnsanın kendisine haksızlık etmemesi ve saydığımız tüm bu kafeslerden kurtulup hayırlı, başarılı, faydalı biri olmaya çalışması gerekirmiş. Ancak hakîkî îmân sâhipleri bunu başarabilirmiş. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafâ sâllallâhu aleyhi ve sellem bir hadîs-i şerîflerinde, “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden bir kötülük görmedikleri kişidir. Mü’min de insanların canları ve malları konusunda kendisinden emîn oldukları kimsedir.” (Buhari, Îmân) buyurmuşlar.

Can kuşumuz beden kafesinden uçup gidene kadar uyanık olmamız, hepimize yalnızca bir seferliğine verilmiş olan ömür fırsatını en iyi şekilde kullanmamız çok önemliymiş. Bizleri kafeslemek isteyen her türlü şerden, Hakk’ın gönüllü esîri olarak korunmalıymışız.

Yüceler yücesi Rabb’imiz bir âyet-i kerîmede, “O tövbekârlar, ibâdet edenler, hamd edenler, dünyada yolcu gibi yaşayanlar, rükûa varanlar, secde edenler, iyiliği teşvîk edip kötülükten alıkoyanlar, Allâh’ın sınırlarını gözetenler; müjdele o mü’minleri!” (Tevbe Sûresi, 112) buyurmuş.

Bizler de bunu duyunca ellerimizi açtık ve şöyle duâ ettik:” Allâh’ım! Bizi asıl hürriyete kavuşanlardan, nefsini kafeslerden kurtarıp huzûrunda huzur bulanlardan eyle. Âmîn!”



4 Yorum

  1. Emine AKYASAN dedi ki:

    Kafeste Kuş Programı’nda yeni bir ufuk, yeni bir bakış kazandık. Nelere tutsak olduğumuzu tefekkür ettik. Hürriyete kapı araladık. Tekrar tekrar dinliyorum. Bunu herkese tavsiye ederim; çünkü bir kere dinlediğimizde kaçırdığımız noktalar olabiliyor. İyice anlayıp hazmetmek için tekrarlı dinlemek çok mühim.

    Gülberenk, hürriyete açılan kapımız!⚘??

  2. Hatice Acungan dedi ki:

    Programa kilitlenerek dinledim ve izledim.?❤️ Çok kaliteli, seviyesi yüksek, çocuklara renkli bir dünyadan seslenen, “-Canım arkadaşım” replikleriyle sevgiyi coşturan bir programdı. Özenle hazırlanmış video ve çıkartmalar da hayat boyu istifâde edilecek müthiş kuvvetli mesajlar içeriyordu. ????? Emeği geçen herkese çoook çok teşekkür ederim. Seni seviyoruz Gülberenk.??❤️

  3. Kübra Şimşek dedi ki:

    Tembelligimizi, korkumuzu.. Bir kafes gibi düşünmemiştim. Gerçekten çok ufuk açıcı bir programdı. Neslihan hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum ?

  4. Elif Karacan dedi ki:

    Kafeste Kuş Programı çok güzeldi.
    Bizi esîr eden kafeslerimizden kurtularak, Allah ‘a teslîm olup, gerçek hürriyetimize kavuşmalıyız.
    Büyük küçük herkesin ibret alıp tefekkür ettiği bir programdı. Emeği geçen herkesten Allah râzı olsun.
    İyiki varsın Gülberenk!

Yorum Yap